Verseny

2024.04.29. 14:02

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium büszkesége, Nagy Boldizsár, a "Legjobb Delegált" Díjjal tért haza

A Fonyódi Mátyás Király Gimnázium diákja, Nagy Boldizsár, kiváló teljesítményt nyújtott az ENSZ-szimulációs konferencián, ahol az Egyesült Államokat képviselve vitte el a "legjobb delegált" díjat.

Hajdú Marianna

Nagy Boldizsár, a fonyódi Mátyás Király Gimnázium diákja, a "legjobb delegált" kitüntetést nyerte el a New Yorkban rendezett Future We Want MUN (Model United Nations) versenyen. Ez a verseny az ENSZ működését szimulálja, ahol a résztvevők különböző országok képviseletét látják el. 

Boldizsár az Egyesült Államokat képviselte, és 193 országból érkező versenyzők közül emelkedett ki.

Forrás: Nagy Boldizsár

A verseny témája a civilek védelme volt egy kitalált fegyveres konfliktusban, valamint a fiatalok szerepe a béke és biztonság megőrzésében. Boldizsár vasárnap reggel az M1 műsorában azt is elmondta, hogy a verseny során számos kompromisszumra volt szükség a gyakorlati megoldások elérése érdekében. 

A győztes indítványt eljuttatják az ENSZ valódi Biztonsági Tanácsához!

A Boldizsár szerint a rendezvény egyik fő tanulsága az volt, hogy a diplomáciai folyamatokban a tárgyalás és a kompromisszum elengedhetetlen a sikerhez. Nagy Boldizsár sikere nemcsak saját magának, hanem iskolájának és közösségének is nagy büszkeséget jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!