Elismerés

2023.07.25. 15:00

Nívós kitüntetést kapott a Szent István napi rendezvénysorozat

Tekintélyes nemzetközi szakmai elismerésében részesült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett 2022. évi Szent István Nap ünnepségsorozat a 13. Global Eventex Awards szakmai versenyen – közölte az MTÜ kedden az MTI-vel.

MW

Tüzijáték a Gellért-hegyi Szabadság-szobor felett Budapesten az államalapítás ünnepén

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A "Tűz és fények játéka" a Ceremony kategória arany, az államalapításunkat ünneplő eseménysorozat egésze pedig a Celebration Event kategória ezüst minősítését érdemelte ki

 – tudatták, hozzáfűzve, 

a többnapos augusztus 20-i eseménysorozatot a nemzetközi szakma az egyik legjobb európai rendezvényként tartja számon.

Idén már 12. alkalommal díjazták a nemzetközi rendezvényszakma legkreatívabb, leginnovatívabb és leghatékonyabb eseményeit. Az Eventex Awards minden évben több különböző kategóriában ismeri el azokat a vállalatokat, ügynökségeket, amelyek technológiai újításokat, kreatív megoldásokat vagy szolgáltatásokat kínálnak a rendezvényipari és élménymarketinggel foglalkozó iparági szereplők számára – írták.

A közlemény szerint a zsűri az iparág legkiemelkedőbb szakembereiből, vezető magazinok neves újságíróiból, szakmai egyesületek vezetőiből, kongresszusi irodák képviselőiből áll.

A 2023-as megmérettetésre rekordszámú pályamű érkezett: 49 országból összesen 761 nevezés. Olyan neves nemzetközi események közé került a Szent István Nap, mint a Qatar Airways 25. jubileumi eseménye, Hong Kong Újévköszöntője, vagy a FIFA futball világbajnokság zárórendezvénye

 – hangsúlyozta a közleményben az MTÜ.

Felidézték, hogy a Magyarország születésnapjának méltó megünneplésére szervezett rendezvénysorozat tavaly több, mint húsz helyszínen, több száz programmal, családi- és gyermekműsorokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várta a látogatókat. Az előkészületeken és a négy napon át tartó programok megvalósításán több, mint 12 ezer ember dolgozott.

Népművészeti mesterek a Mesterségek Ünnepén tartott kenyérszentelés kezdete előtt a budai Várban, a Szentháromság téren 2022. augusztus 20-án
Fotó: Mónus Márton / Forrás:  MTI

Az augusztus 20-ai tűzijáték során 40 ezer pirotechnikai effekt és 600 drón kápráztatta el a közönséget, 74 kilövési helyszínről, uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról repült fel többek között rómaigyertya, üstökös, tűzmozsár és tűzijáték-bomba. Újdonságként a történelmi műsor tartalmához igazodó szimbólumokat, többek között kokárdákat, holdat, csillagokat is megjelenítettek a szervezők, a tűzijátékot mintegy 4,5 km hosszan csodálhatták meg a nézők a Duna jobb és bal partjáról – emlékeztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában