használja ki!

2017.10.14. 07:27

Egy kissé szeles, de napos idő lesz

Frontmentes idő várható, és annak ellenére, hogy egy anticiklon peremén szombattól melegebb légtömegek érkeznek térségünk fölé, a hőmérséklet lényegesen nem változik.

Szombaton leginkább fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, emellett főként délnyugaton, nyugaton és északkeleten gomolyfelhők is képződnek, de csapadék nem várható. A Dunántúl keleti, északkeleti felén és a középső tájakon még élénk lehet az északnyugati szél.

Hajnalban 4-10, délután 17-23 fokot mérhetünk, így a bátrabb kirándulók akár napfürdőzhetnek is egy kicsit.

Frontmentes idő várható, és annak ellenére, hogy egy anticiklon peremén szombattól melegebb légtömegek érkeznek térségünk fölé, a hőmérséklet lényegesen nem változik.

Várható időjárás vasárnapra és a jövő hét közepéig

Napról napra többfelé képződik éjszakánként köd, illetve rétegfelhőzet, de ezek inkább csak a jövő hét közepén maradhatnak meg tartósabban. Szerdáig általában derült, napos, csapadékmentes idő várható. Jelentős mennyiségű eső az ország területén addig kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között várható.

Vizeink hőmérséklete

Balaton és a Fertő 15, a Tisza-tó 13,5, a Velencei-tó 14, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 13,5 fokos.

Duna vizének hőmérséklete Dunaújvárostól északra 13,5, délre nagyjából 14,5 fok körül alakul.

Tisza Tiszabecsnél 11, Tokajnál 13, Szolnoknál 12, Szegednél pedig 14,5 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!