Krimi

2024.03.17. 06:30

Piromániás tartja félelemben a város lakóit, a szomszédai rettegnek Zoltántól

A Pest vármegyei település, Isaszeg békéjét naponta háborgatja egy megvadult férfi.

MW

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

V. Zoltán a város lakói szerint rendszeresen járja az utcákat és kéreget, a kapott pénzt pedig  valószínűleg drogra költi – ha pedig nem kapja meg, amit akar, birtokháborítást is képes elkövetni. Személyiségzavart állapítottak meg nála. 

T. Ilona és férje, Károly, akiknek nevét kérésükre megváltoztattuk, szomszédjai Zoltánnak. Rettegnek tőle. 

Más nyelven, háromféle hangon kiabált velünk, hogy ki kell lőjön minket. Többször volt gyógykezelésen, egyszer én is kihívtam rá a mentőket, mert nagyon durva volt. Tört, zúzott, rendesen félek tőle

 – mondta Ilona, aki szerint Zoltán húsz éve még jó ember volt.

A szemük láttára épült le

A saját édesanyjának, Piroskának építette a házat, ám évek múlva Zoltán kifordult magából. A valaha rendes szomszéd, most szemetet gyújtogat, és injekciós tűkkel mászkál...

A valamikor rendes házat már teljesen tönkretette a férfi
Fotó: Olvasói

"Nem dolgozott, Piroska tartotta el. Csak alkalmi munkái voltak, de mindig elküldték. Amikor az anyja megbetegedett, rosszabb lett a helyzet. Elvitték Piroskát hospice házba, ott halt meg, ő pedig egyedül maradt és szellemileg leépült, drogozni kezdett" – mondta az asszony. 

Eleinte próbáltunk rajta segíteni, sajnáltuk. Adtunk neki ételt, pénzt és a telefonját is feltöltöttük, de aztán követelőzni kezdett. Egy nap többször becsöngetett. Ha nem nyitottuk ki, rugdosta a kaput, bemutatott. Zaklatott minket az elején nagyon sokat. Nemrég megint bejött a kertbe

– árulta el az asszony.

Törökül is megszólalt

Zoltán a betegségének is a rabja lett,  egyszer még  ismeretlen nyelveken is elkezdett beszélni.

"Egyik nap mérges volt ránk, három ismeretlen nyelven beszélt, de volt hogy törökül is. Amikor értettük, akkor azt mondta, ki kell lőjön minket! A házában se ajtó, se ablak, mindent eladott a drogért. Még a villanyvezetékeket is kihúzta a falból, a radiátorokat is pénzzé tette. Itt végzi a dolgát a kerítésünk mellett, a patkányokkal tele van az udvara. Borzalmas állapotok vannak” – mondta feleség.

Nincs megoldás

Ilonáék a többi szomszéddal a polgármesternek és a jegyzőnek s szóltak Zoltánról, ám az ő kezük is meg van kötve. „Van egy gondnoka, hozzá küldtek. Ő tud csak intézkedni, de azt mondja, nem tudja bevitetni sehova. Tehetetlenek vagyunk!” 

Hogy mit árult még el az asszony a félelmetes szomszédról, kiderül a Ripost cikkéből. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában