Krimi

2024.04.26. 13:15

Kiderült, mi okozta a tömeges rosszullétet a soroksári iskolában

Szerda reggel egy XXIII. kerületi általános iskolát ki kellett üríteni, mivel szúrós szagot lehetett érezni az épületben. Többen azt gondolták akkor, hogy gázszivárgás okozta a diákok rosszullétét, azóta kiderült, hogy nem.

Forrás: Hír TV

Április 24-én, szerdán reggel fél nyolc körül érkezett bejelentés a tűzoltókhoz, miszerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola területén szúrós szagot éreznek. Emiatt a tűzoltók és a mentők érkezése előtt teljesen kiürítették az iskolát, ez 500 diákot érintett - írja az Origo.

A katasztrófavédelem egy mobillabort is felállított, ahol veszélyes anyagok után kutattak, azonban végül kiderült, hogy a levegőben nem volt mérgező anyag.

Ennek ellenére 70 diák lett rosszul, akik közül 31 gyereket vittek Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, mivel a mentőknek azt mondták, hogy kapar a torkuk és szédülnek. A kórházban a további vizsgálatokat végeztek a diákokon.

Ezután néhány perccel a rendőrség is megérkezett az iskolához, ahol azonnal nyomozni kezdtek. Adatot gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki. Az iskola gondnoka a kihallgatása során elmondta, hogy

a padlóra öntött egy vegyi anyagot, majd a gondnoki szobában ki akarta próbálni a nála lévő gázsprayt, ezért a levegőbe fújt, ami miatt az egész iskolában szúrós szag kezdett terjengeni.

A gondnok a kihallgatásakor beismerő vallomást tett, és a rendőröknek elmondta, nem akart ártani senkinek és sajnálja, amit tett.

A férfi ellen foglalkozás körében elkövetett vétség gyanúja miatt indult eljárás - mondta el Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában