Táncra fel!

2018.07.12. 14:35

Meghirdette új bérletes előadásait a Magyar Állami Népi Együttes

A társulat immár a szeptemberben megnyíló megújult Budai Vigadóba várja vendégeit a 2018/2019-es évadra.

Kolozsvár, 2015. augusztus 18. A Magyar Állami Népi Együttes táncosai a Megidézett Kárpátalja - Hágókon innen és túl címû elõadásukon a 6. Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján a Kolozsvári Állami Magyar Opera nagytermében 2015. augusztus 17-én. MTI Fotó: Biró István

A Táncról táncra szabad bérlet keretében az együttes kilenc, repertoáron levő darabjából négyet választhatnak az érdeklődők. Látható lesz többek között a Naplegenda, a Szarvasének, a Kodály-emlékév tiszteletére tavaly bemutatott Tánckánon és a Kárpátalja néphagyományát feldolgozó Megidézett Kárpátalja című folklórműsor is – közölte a Hagyományok Háza.

A repertoárban szerepel még a Mátyás király Budapesten, Az örök Kalotaszeg, az Aranyba táncolva, az Apám ablakából az ég és a Földön apám fia volnék című műsor is.

A Magyar Állami Népi Együttest választotta a 2018/19-es évad együttesének a Müpa, így az évadban három bemutatót is tarthatnak a Fesztiválszínházban. A Mátyás király-emlékév tiszteletére válogatásműsort állítanak össze, a Liszt Ferenc munkássága által ihletett Liszt-mozaikok című új produkciót októbertől láthatja a közönség. Decemberben betlehemes előadás, jövő májusra pedig ismét egy hiánypótló antológia készül, ezúttal a Délvidék magyar és nemzetiségi hagyományos zenéjét és táncait gyűjtik egy csokorba az alkotók.

A Magyar Állami Népi Együttes bejárja a Kárpát-medencét és a nagyvilágot is, a napokban tértek haza prágai útjukról és szeptemberben Oroszországban turnéznak.

Eközben az együttes zenekara különleges zenetörténeti időutazásra készül: a Zeneakadémián lesz hallható októberben a Bartókék Bécsben című, a Monarchia régi és új stílusú katonadalait, a velünk élt nemzetiségek népzenéjét felvonultató hangverseny.

A teljes program a Hagyományok Háza honlapján megtekinthető.

Borítókép: Részlet a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja – Hágókon innen és túl című előadásából a Kolozsvári Állami Magyar Opera nagytermében 2015. augusztus 17-én.

MTI Fotó: Biró István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!