Operát az Operából!

2019.02.06. 17:20

Tíz vidéki városba viszi el Puccinit az Operaház társulata

A turné koncertszerű operaelőadásai között február 8-án Szegeden debütál a Bohémélet, míg a hónap végén a Tosca búcsúzik Salgótarjában.

Forrás: Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház nemcsak az Erkel Színház, hanem a magyar vidék operakedvelő közönségét is elrepíti Puccini Itáliájába, az olasz operaszerző és kortársai dallamaival örvendeztetve meg az érdeklődőket. A hétfőn útjára indított gálaestsorozat április 24-ig bezárólag tíz megyeszékhelyre viszi el Puccini, Leoncavallo, Mascagni, Ponchielli, Giordano és Cilea legszebb műveinek részleteit.

Február 4-én a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály termében lépett fel, február 6-án pedig a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban, 7-én a tatabányai Vértes Agórájában és a veszprémi Hangvillában mutatkozik be a társulat.

A februári estek kétrészes gáláin népszerű részletek hangzanak el a Bajazzók, a Pillangókisasszony, A Nyugat lánya, a Parasztbecsület, a Manon Lescaut, a Gioconda, a Bohémélet, az Andrea Chénier, a Tosca, az Adriana Lecouvreur és a Gianni Schicchi című darabokból.

Februárban, illetve márciusban négy-négy alkalommal a Bohémélet is megszólal majd koncertszerű előadásban. Február 8-án a Szegedi Nemzeti Színházban, 11-én a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, 13-án a kecskeméti Hírös Agórában, 18-án pedig a tatabányai Vértes Agórájában lesz hallható a párizsi bohémek világát idéző Puccini-opera. Az Operaház zenekara mellett a produkcióban közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara és Gyermekkara is.

A hónap végén, február 26-án a november óta turnézó Tosca is hallható lesz még egyszer, aztán salgótarjáni látogatása után lekerül az Operát az Operából! című turné palettájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!