kezdeményezés

2019.10.31. 17:39

Művészcsereprogram indul Indonézia és Magyarország között

A nagykövetség a budapesti Ari Kupsus Galériával és a jakartai Cemara 6 Galériával együttműködve indította el a programot.

Négy magyar festőművész jut el Indonéziába egy csereprogram keretében novemberben – közölte az ázsiai ország budapesti nagykövetsége csütörtökön.

A nagykövetség a budapesti Ari Kupsus Galériával és a jakartai Cemara 6 Galériával együttműködve indította el a művészcsere programot, amelynek első részeként szeptemberben hat indonéz festő járhatott Magyarországon: Budapest mellett ellátogattak Szentendrére és Pécsre, majd vázlataik alapján az iszkaszentgyörgyi kastélyban készíthették el műveiket.

A négy magyar művész – Sütő Róbert, Németh-Hamerli Judit Mária, Őry Annamária és Végh Júlia Zsuzsanna – november elején látogat Indonéziába: Jakartába, Bandungba, Yogyakartába és Bali szigetére.

A nagykövetség tájékoztatása szerint a programban részt vevő művészek alkotásait áprilisban Jakartában, júniusban Budapesten állítják ki a két ország kétoldalú diplomáciai kapcsolatfelvételének 65. évfordulója alkalmából.

Borítókép: A négy magyar művész egyike, Őry Annamária / facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!