Kár lenne kihagyni

2023.09.19. 14:46

Harminc különböző kürtőskalácsot lehet megkóstolni az Állatkertben

A gasztronómiai program mellett két színpad és számos program is várja a látogatókat az októberi Kürtőskalács Fesztiválon.

MW

Hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is kaphatók lesznek

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jane Biriukova

Harminc különböző ízű és formájú kürtőskalácsot kóstolhat meg a közönség a Kürtőskalács Fesztiválon, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendeznek meg október 13-15. között.

A gasztronómiai program mellett két színpad és számos program is várja a látogatókat - közölte a programot szervező Vitéz Kürtős cég az MTI-vel.

Az édesség kedvelői újra megkóstolhatják például a régóta nem kapható kürtős csapágyat, a meggyes-mákos kürtőskalácsot vagy a pisztáciás ízesítésűt, de a számos ízvariáció mellett a kürtőskalács-desszertkülönlegességet, a kürtősbont is kipróbálhatja a közönség.

A fesztiválon lesz Csináld magad! sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács, valamint meghívott vendégként Székelyudvarhelyről érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is kaphatók lesznek autentikus kivitelezésben.

A színpadokon koncertet ad mások mellett Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka, Bolba Éva és a JAZZterlánc is.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon a nagyszínpad fellépői a főbejáratnál szórakoztatják majd a helyszínre látogatókat, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadon mesemondók és bábelőadások várják a kisebb gyerekekkel érkező családokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában