Siker

2023.10.15. 22:05

A Fonó ismét a világ legjobb kiadói között

Egyetlen közép-kelet-európai kiadóként a Fonó Records is bekerült a legjobb világzenei kiadók közé.

MW

Forrás: fono.hu

Ahogy minden évben, a Womex a világzenei expo előtt tette közzé online felületein a Top Labels of the Year 20-as listáját. A kiválasztásnál a két rangos és rendszeres összesítés, World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts toplistás helyezéseit veszik figyelembe - közölte a Fonó Budai Zeneház az MTI-vel. 

Mint írták, a nemzetközi toplisták összesen több mint száz világzenei rádiós és újságíró szakemberrel dolgoznak együtt a világ minden részéről. A mostani Top Labels lista a 2022 augusztus és 2023 július közötti időszakot veszi figyelembe. 

A lista első helyén a német Glitterbeat Records szerepel, a második a brit World Circuit, a harmadik a német Nordic Notes/CPL Music. 

A Fonó Recordsot a 19. helyre rangsorolták. 

A magyar kiadónak több lemeze is feljutott a nemzetközi toplistákra: a Góbé Élem című albuma 2022 októberében, a Tárkány Trió A cimbalomprímás című anyaga idén februárban szerepelt a WMCE felületén. A Transglobal World Music Charts-on Cserepes The Sold Girl című lemezét és a Tárkány Trió korongját sorolták a legjobbak közé februárban, az Erdőfű Martin György Kalotaszegen című albumát pedig két alkalommal válogatták be, áprilisban és májusban. 

A Príma Primissima-díjas Fonó nem először szerepel a legjobb nemzetközi világzenei kiadók között, ez a nyolcadik alkalom, hogy felkerült a rangos listára (2013, 2014, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, 2023), egyetlen magyar és egyben egyetlen közép-kelet-európai kiadóként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában