Hazai teljesítmények

2024.02.20. 12:39

Kulturális diplomata pozíciókra írt ki pályázatot a KIM és a KKM

A világ 24 országában működő 26 külföldi magyar kulturális intézet megkülönböztetett szerepet játszik a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében. A sikeres pályázók Kairóban, Tallinnban, Pekingben, Zágrábban és Szöulban tölthetik be a kulturális diplomata feladatkört.

MW

Zágráb belvárosa

Forrás: Shutterstock

Fotó: Altug Galip

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kormányzati szolgálati jogviszony keretében pályázatot hirdet beosztott diplomata munkakörben kulturális intézményigazgató és kulturális attasé pozíciókra - közölte a KIM kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a kulturális diplomata feladatkört öt nagyvárosban - Kairóban, Tallinnban, Pekingben, Zágrábban és Szöulban -  tölthetik be a sikeres pályázók.

Tallinn, kulturális diplomata
A kulturális diplomata feladatkört öt nagyvárosban - Kairóban, Tallinnban, Pekingben, Zágrábban és Szöulban -  tölthetik be a sikeres pályázók
Fotó: ESB Professional / Forrás: Shutterstock

A kulturális diplomata feladatai

A világ 24 országában működő 26 külföldi magyar kulturális intézet megkülönböztetett szerepet játszik a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében - hangsúlyozzák a közleményben.

Mint írják, Kairó és Tallinn magyar kulturális intézetében az intézetigazgató feladata lesz többek között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetése, szakmai programjainak tervezése és végrehajtása.

Peking, Zágráb és Szöul magyar kulturális intézetében az attasé legfontosabb feladata lesz a többi között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetőjének helyettesítése és munkájának támogatása, valamint a szakmai kapcsolatépítő munkában való közreműködés.

A pályázathoz a szükséges igazolásokat, alátámasztó dokumentumokat 2024. március 17-ig lehet benyújtani a https://palyazat.mfa.gov.hu weboldalon. A sikeres pályázók várhatóan 2024 őszén kezdhetik meg határozott időre szóló tartós külszolgálatukat, amelynek szakmai felügyeletét és irányítását a KIM látja el.

A pályázati kiírások megtekinthető a KÖZSZOLGÁLLÁS Portálon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában