Női kézilabda Eb

2018.12.13. 17:12

Két magyar is bekerülhet a kézi Eb álomcsapatába

A magyar válogatott játékosai közül Háfra Noémi és Schatzl Nadine is bekerülhet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

Az európai szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra posztonként öt jelöltjét, akikre ezúttal kizárólag a torna okostelefonos alkalmazása segítségével lehet szavazni szombatig.

A Ferencváros junior világbajnok balátlövője, Háfra Noémi átlagosan a mérkőzések felét töltötte a pályán, és 57 lövésből 27 gólt dobott, ezzel a hetedik helyezettként búcsúzott magyar csapat házi gólkirálya lett.

Klubtársa, a balszélső Schatzl Nadine átlagban több mint 47 percet kapott alkalmanként, és 28 kísérletből 23 gólja volt.

A magyar élvonalban szereplő külföldi játékosok közül a Győri Audi ETO KC francia kapusa, Amandine Leynaud, dán balátlövője, Anne Mette Hansen, norvég és holland irányítója, Stine Oftedal és Nycke Groot, illetve az Érd szerb jobbszélsője, Katarina Krpez Slezak szerepel a jelöltek listáján.

A voksolás eredményét vasárnap hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!