Járvány

2020.04.23. 18:00

Litkey Farkas Andalúziában ragadt

A 13-szoros Kékszalag-győztes vitorlázó legkésőbb május közepén, autóval tud majd elindulni Magyarországra.

Balatonfüred, 2014. június 30. Litkey Farkas, a Kékszalag tizenegyszeres gyõztese a 46. Kékszalag Audi Nagydíj vitorlásverseny balatonfüredi sajtótájékoztatóján 2014. június 30-án. MTI Fotó: Turcsi Gábor

Forrás: MTI

Fotó: Turcsi Gábor

Az 54 éves sportember az M4 Sportnak csütörtökön azt mondta,

Spanyolországban legfeljebb öt percre lehet kimenni az utcára, de a gyermekeknek teljes mértékben tilos elhagyni a lakhelyüket.

Bár tengerparton vannak, hajós edzésekre nincs lehetőség,

ő maga naponta 14 kilométert fut egy 200 méteres területen.

„Március 15-re készen voltunk a hajó technikai fejlesztésével, vártuk, hogy mikor kezdhetjük meg az edzéseket, de előbb a repülőutakat törölték, majd az eseményeket” – nyilatkozta a Soling hajóosztályban négyszeres világbajnok Litkey Farkas, hozzátéve, folyamatosan kapcsolatban vannak a konzulátussal, amely azt tanácsolta nekik, hogy még várjanak a hazaindulással, amelyre így május közepén kerülhet sor.

A vitorlázó szerint júniusban biztosan nem lesz Kékszalag a Balatonon, mert a rendezőnek két hónap kell a felkészülésre.

A hazai szövetség ugyanakkor szerinte elkötelezett a rendezés mellett, és Litkey abban bízik, hogy szeptemberben lesz lehetőség pótolni a versenyt.

A jövőre halasztott tokiói olimpia vitorlás eseményein várható magyar esélyekről úgy fogalmazott, Berecz Zsombor az egyéves csúsztatás ellenére érmet nyerhet a japán fővárosban.

„Érdi Mária folyamatosan fejlődik, évről évre egyre jobb teljesítményt nyújt, a Vadnai testvérek pedig még ebben az időszakban is tudnak együtt edzeni, ami jelenleg nagyon kevés sportolónak adatik meg”

- mondta Litkey, aki a saját pályafutásával kapcsolatban úgy véli, a Kékszalagon még tíz évig rajthoz tud állni, ezzel tervez is, Solingban pedig jó esélye van arra, hogy további világbajnoki címeket nyerjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!