magyar válogatott

2020.08.31. 11:30

Többen is kidőltek Rossi keretéből

Botka Endre sérülés miatt nem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, helyére az újonc Bolla Bendegúzt, a Fehérvár FC védőjét hívta be a Marco Rossi szövetségi kapitány.

Glasgow, 2020. augusztus 26. Botka Endre, a Ferencváros játékosa a földön a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõjének második fordulójában a Celtic Glasgow ellen játszott mérkõzésen Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne

Forrás: MTI / EPA / Reuters

Fotó: Russel Cheyne

Pénteken és szombaton három futballista maradt ki kényszerű okokból a keretből: a sérült Baráth Botond és Tamás Krisztián helyére Holender Filip és Kecskés Ákos került, míg Gazdag Dánielre elővigyázatosságból nem számít a szakmai stáb, mivel a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Gazdag helyett a Fehérvár FC soraiból Pátkai kapott meghívót.

A magyar szövetség vasárnap közölte, hogy Korhut Mihály helyett Hangya Szilveszter került a keretbe, mivel a Debreceni VSC környezetében koronavírus gyanúja merült fel, és a válogatott szakmai stábja elővigyázatosságból eltekintett a debreceni védő csatlakozásától, este pedig kiderült, hogy Botka nem tud játszani.

Friss: A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalának hétfői bejegyzése szerint Hangya sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, Marco Rossi szövetségi kapitány azonban nem hív be új játékost.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A keret:

kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

védők:

Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

csatárok:

Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Forrás: MTI

Borítókép: Botka Endre, a Ferencváros játékosa a földön a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában a Celtic Glasgow ellen játszott mérkőzésen Glasgowban 2020. augusztus 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!