emelt fővel

2021.09.29. 13:35

Baji: be kellett lássam, hogy elérkeztem a határaim végéhez

Túl nagy árat igényelne, hogy folytassam a pályafutásomat – mondta Baji Balázs, aki kedden jelentette be, hogy befejezi élsportolói pályafutását.

Hungary's Balázs Baji celebrates taking the bronze medal in the final of the men's 110m hurdles athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 7, 2017. (Photo by ANTONIN THUILLIER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Antonin Thuillier

A 110 m gát (13.15 másodperc) és a 60 m gát (7.53 mp) országos csúcstartója az M4 Sport Sporthíradóban szerdán azt is hozzátette, nincsen hiányérzete karrierjével kapcsolatban és elárulta, hogy a 2023-as hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szakmai bizottságának lesz a tagja.

A szabadtéren Európa-bajnoki ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes gátfutó szavai szerint a búcsú „egy hosszú folyamatnak a végeredménye”, ami gyakorlatilag a 2019-es sérülésével kezdődött.

„Nyilván eleinte próbáltam minden erőmmel küzdeni ellene, és megmaradni a pályán, felállni ebből a pofonból, úgy gondolom ez sikerült, szerencsére”

- fogalmazott.

Baji Balázs 2019-ben edzésen súlyosan megsérült, ezután pedig a térdét és a combját is műteni kellett, végül egyéves pihenőre kényszerült. A következő évben visszatért, de nem sikerült kijutnia a 2021-re halasztott tokiói olimpiára. Az atléta azt is elmondta, hogy szeretett volna még versenyzőként részt venni a budapesti világbajnokságon, de úgy érezte, elérkezett az a pillanat, amikor még emelt fővel tudja befejezni a sportot.

„Be kellett lássam, hogy elérkeztem a képességeim és a határaim végéhez. Túl nagy árat igényelne, hogy folytassam a pályafutásomat, és valóban sikerüljön eljutnom olyan szintre, amit szeretnék képviselni”

- mondta a 32 éves sportoló.

Jelezte, a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) még tárgyalnak arról, hogy mi lesz a feladata a vb szakmai bizottságának tagjaként. A 13-szoros magyar bajnok gátfutó úgy gondolja, hogy a kommunikációs feladatokban és a vb képviseletében tudna eredményesen tevékenykedni.

Forrás: MTI

Borítókép: Baji Balázs a bronz megszerzése után a 2017-es londoni vb-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!