Labdarúgó NB I

2023.11.11. 16:55

A Mezőkövesd elleni meccsel megszakadt a miskolciak veretlenségi sorozata

Kétgólos hazai siker született Miskolcon a Mezőkövesddel szemben.

MW

Illusztráció/A diósgyõri Márkvárt Dávid (b) és a mezõkövesdi Berecz Zsombor a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2020. május 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A miskolci együttes négyes nyeretlenségi sorozatot szakított meg ezzel a sikerrel, míg az utolsó előtti helyen álló kövesdiek két győzelem után kaptak ki ismét az élvonalban.

Zuhogó eső és meglehetősen hűvös időjárás fogadta a csapatokat, amelyeknek tagjait nem igazán zavarták meg a mostoha körülmények, bár az első húsz percben sok pontatlanság volt jellemző a felek játékára. Az első félidő első felében néhány perc erejéig már-már a kapujához szegezte a hazaiakat a Mezőkövesd, de ez a nyomás nem járt együtt góllal. Amint kijött a szorításból a Diósgyőr, támadásban is veszélyesebbé vált és a hajrában Edomwonyi szemfüles találatával a vezetést is sikerült megszereznie.

Fordulás után jelentősen feljavult a vendégek játéka, akik meglehetősen sokszor és sokat próbálkoztak támadások vezetésével, egyszer a keresztléc mentette meg a hazaiakat. Miközben a kövesdiek olykor kifejezetten tetszetős akciókkal rukkoltak elő, a DVTK inkább a gyors ellentámadásokban bízott. Az utolsó negyedórához közeledve több olyan eset is történt a mezőkövesdi tizenhatoson belül, amelyet videóbírós ellenőrzés követett, de tizenegyest egyik alkalommal sem ítélt a játékvezető. Tíz perccel a lefújás előtt hármas cserével frissített a hazai együttesen Kuznyecov Szergej vezetőedző, másodpercekkel ezután pedig egy szögletet követően megduplázta előnyét a Diósgyőr, s ezzel el is döntötte a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)
Miskolc, 6821 néző, v: Zierkelbach
gólszerzők: Edomwonyi (40.), Vallejo (80.)
sárga lap: Gera D. (33.), illetve Kállai (78.)

DVTK:
Ogyincov - Gera D., Vallejo, Csorbadzsijszki, Stephen - Klimovics (Bényei, 70.), Holdampf, Pozeg Vancas (Franchu, 80.), Acolatse (Pernambuco, 80.)- Lukács (Jurek, 87.), Edomwonyi (Kampecisz, 80.)

Mezőkövesd:
Piscitelli - Kállai, Lukic, Beriasvili, Vajda - Cseke, Gomis - Molnár G. (Ugrai, 82.), Cseri (Filip, 82.), Da. Babunski - Drazic
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában