Női vízilabda Eb

2024.01.08. 21:46

Nagyarányú győzelemmel negyeddöntős a magyar csapat

A magyar női vízilabda-válogatott 27–4-re legyőzte a cseh csapatot, ezzel bejutott a nyolc közé az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon.

MW

A cseh Natalie Remisová kapus (k) a női vízilabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Csehország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a keddi negyeddöntőben az olaszok ellen ugrik medencébe.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a világbajnok házigazda holland és a címvédő, vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Női Európa-bajnokság (Eindhoven) a negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország–Csehország 27–4 (7-2, 6–2, 8–0, 6–0)

gólszerzők: Szilágyi, Parkes, Faragó 4-4, Leimeter, Mahieu 3-3, Kuna, Vályi, Rybanska 2-2, Szabó, Garda, Tiba 1-1, illetve Hlavata 2, Kilianova, Buseauerova 1-1

RYBANSKA Natasa
Rybanska Natasa (b) és a cseh Nikola Busauerová a női vízilabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Csehország mérkőzésen
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Hasonló mérkőzésre számíthattak a magyarok, mint vasárnap a horvátok ellen, akiket 17–2-re győztek le, a csehek papíron még gyengébb játékerőt képviselnek, 27 éve nem jártak Eb-n, de Hollandiában már két csoportmeccsüket is megnyerték a második divízióban.

A 15 fős magyar keretből ezúttal a csapatkapitány Keszthelyi Rita, illetve a horvátok ellen előző nap szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta maradt ki. Utóbbival kapcsolatban Mihók Attila a találkozó előtt elmondta, várhatóan a negyeddöntőben sem számíthat majd a játékára.

SZILÁGYI Dorottya
Szilágyi Dorottya a női vízilabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország - Csehország mérkőzésen
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

A magyarok első négy támadásukból könnyű gólokat szereztek, a cseheknek szinte esélyük sem volt Magyari kapujáig eljuttatni a labdát, végül Tiba segítségével szépítettek, a magyar bekk blokkolásával a hálóba továbbított. Az első negyedet végül 7–2-re nyerték a fehér sapkában játszó magyarok, akik a nagyszünetre kilenc góllal elléptek (13–4).

A magyar csapat már a harmadik negyed elején elérte a horvátok ellen szerzett 17 gólt - a centerek, Parkes és Mahieu voltak ebben a periódusban a főszereplők -, végül ez volt a legjobb játékrésze, hiszen nyolc gólt lőtt és - ekkor már Neszmély Boglárkával a kapu előtt - egyet sem kapott.

A záró nyolc perc közepére minden magyar mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé, Tiba volt az utolsó. A magyarok ezt a negyedet is kapott gól nélkül hozták le és végül 27–4-re diadalmaskodtak.

Alapvetően nem úgy terveztük, hogy ma meccset kell játszanunk, de ezt is alázatosan el kellett fogadnunk, és minden másodpercet fel kellett használunk arra, hogy az olaszok ellen a lehető legjobban játszunk

– mondta a találkozót követően Mihók Attila, aki megjegyezte, amennyiben kedden a csapata nyer, akkor "így volt jó" a forgatókönyv.

Az MTI érdeklődésére a tréner hozzátette, a férfi válogatott győzelme Horvátországban az olaszok felett egy kis pluszt is jelenthet a női csapatnak:

A fiúk egészen pontosan megmutatták, hogyan kell az olaszok ellen vízilabdázni. Nemcsak a hozzáállást és a teljesítményt, hanem az eredményt is elfogadnánk. Persze nem lesz ilyen egyszerű.

MIHÓK Attila
Mihók Attila szövetségi kapitány a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkőzésen
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában