Bajnokok Ligája

2024.02.19. 12:39

A Fradi a megmentőjével harcolhat a Bajnokok Ligájában

A Győr csoportelsőként egyből a legjobb nyolc között folytatja a női kézilabda BL-ben Lezárult a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, kialakultak a budapesti négyes döntőig vezető ágak.

MW

Antje Angela Malestein, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa (b3) a labdával a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen az Érd Arénában 2024. január 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a B csoportban a hatodik, még éppen továbbjutó helyen végzett, de a Rapid Bukarest veresége is kellett ahhoz, hogy az előző idényben ezüstérmes Ferencváros ne búcsúzzon idejekorán. Az egyenes kieséses szakaszban magára talál-e a Fradi? A Győri ETO százszázalékos mérleggel végzett az A csoport élén, s továbbjutott a DVSC is.

Bár a Ferencváros 25-24-re kikapott a Metz HB otthonában, mégis továbbjutott – írta meg az Origó. Az elmúlt kiírásban döntős FTC-Rail Cargo Hungaria sorsáról a Rapid Bucuresti–Esbjerg találkozó döntött, és mivel a legutóbbi két idényben negyedik Esbjerg 33-24-re legyőzte a román csapatot, így a Fradi is továbbjutott.

Három magyar klub a BL-ben 

A francia Metz elleni végjátékban feltámadt az addig hátrányban lévő Fradi, de Simon Petra lövését az utolsó másodpercben – a nyáron Győrbe igazoló – Hatadou Sako kivédte, így lett 25-24-es vereség a vége. A zöld-fehéreknél Klujber Katrin nyolc, Simon Petra öt gólt lőtt, Janurik Kinga 18 védéssel zárt. A hazaiaknál Sarah Bouktit hatszor, Chloé Valentini ötször talált be, Sakónak 17 védése volt.

Szomorúak vagyunk, de egyúttal büszkének kell lennünk, ahogy játszottunk ma, a vereség ellenére is. A következő mérkőzésekre kell felkészülnünk, optimistán tekintünk a folytatásra

 – nyilatkozta a lefújás után a Fradi beállósa, Beatrice Edwige.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzés előtt az Érd Arénában 2024. január 10-én
Fotó: Purger Tamás / Forrás: MTI

A Győr kényelmes helyzetben

A Győr az A csoport győzteseként automatikusan a negyeddöntőbe kvalifikálta magát. A BL-be tizenhárom év után visszatérő Debrecen hét győzelemmel, egy döntetlennel, valamint hat vereséggel zárta a csoportkört, és a nyolc közé jutásért a címvédő, norvég Vipers Kristiansanddal találkozik majd – írta meg a Magyar Nemzet. Ennek a párharcnak a győztese kerül össze a legjobb nyolc között az egyből ott kezdő Győri ETO-val.

A gyõri csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14. fordulója előtt játszott Győri Audi ETO KC - Brest Bretagne mérkőzés kezdete előtt a győri Audi Arénában 2024. február 17-én
Fotó: Krizsán Csaba / Forrás: MTI

A Fradi ellenfele a Brest lesz a nyolc közé jutásért, és sikere esetén újra szembekerülne az Esbjerggel a folytatásban. A Ferencváros és a Debrecen is hazai pályán kezdi meg a nyolc közé jutásért zajló párharcot. Az első meccseket március 16–17-én, míg a visszavágókat 23–24-én rendezik meg, a negyeddöntőkre pedig április 27–28-án és május 4–5-én kerül sor. A final fourt Budapesten, az MVM Dome-ban rendezik meg június elsején és másodikán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában