Davis Kupa

2024.02.03. 22:07

Piros nyert, 3-2-re győztek a németek Tatabányán

Piros Zsombor tét nélküli mérkőzésen legyőzte Kevin Krawietz-et, így a németek 3-2-re nyerték meg a Tatabányán rendezett tenisz Davis Kupa-selejtezőt a magyar válogatott ellen.

MW

A magyar csapat tagjai, Füle Mátyás, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Fucsovics Márton, Marozsán Fábián és Nagy Zoltán kapitány (b-j)

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A párharc zárófelvonását némi huzavona előzte meg, mivel először azt jelentette be a műsorközlő, hogy vége a programnak, A már győztes vendégek ennek megfelelően boldogan fotózkodtak egy hatalmas „Qualified” (Továbbjutott) táblával, a kapitányok és a játékosok interjúkat adtak a pályán, de egyszer csak kiderült, hogy a két kapitány közös döntése alapján lejátsszák az ötödik meccset is.

Addigra a hatezres Multifunkcionális Sportcsarnok telt házas közönsége a felére fogyatkozott, ám ők hangos ovációval fogadták, hogy Piros és a párosspecialista Krawietz vív még egy bemutató jellegű összecsapást.

PIROS Zsombor; KRAWIETZ, Kevin
Piros Zsombor játszik a német Kevin Krawietz ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtező mérkőzések után Tatabányán 2024. február 3-án
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

A világranglistán 129. magyar fej fej mellett haladt a csak páros ranglistahelyezéssel rendelkező, ebben a műfajban kétszeres Roland Garros-bajnok ellenfelével, majd egy bréket követően, 6:5-nél a szettért adogatott. Csakhogy Krawietz visszabrékelt, a rövidítésben viszont végig Piros volt a jobb, és egy látványos átemeléssel lezárta a játszmát.

KRAWIETZ, Kevin; PIROS Zsombor
A német Kevin Krawietz játszik Piros Zsombor ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtező mérkőzések után Tatabányán 2024. február 3-án
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

A folytatás 0:2-vel indult, de a hazai kedvenc hamarosan utolérte egyre lassabban mozgó riválisát, 5:3-nál már a mérkőzésért szervált, és egy ásszal befejezte a találkozót, amely 1 óra 19 percig tartott. 

Köszönöm mindenkinek, aki itt maradt. Kellett idő, amíg belejöttem ebbe a barátságos meccsbe, nem volt nagyon magas a színvonal, de jó volt újra pályára lépni a Davis Kupában

– nyilatkozta boldogan.

A párharcot megnyerő, háromszoros Davis Kupa-bajnok németek tehát 3-2-es összesítéssel jutottak tovább a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív ősszel.    

Végeredmény:
Magyarország-Németország 2-3
------------------------------
Piros Zsombor-Kevin Krawietz 7:6 (7-2), 6:3
   korábban:
Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Kevin Krawietz, Tim Pütz 3:6, 6:7 (3-7)
Valkusz Máté - Jan-Lennard Struff 3:6, 2:6
   pénteken játszották:
Marozsán Fábián-Dominik Koepfer 2:6, 6:7 (4-7)
Fucsovics Márton - Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában