Labdarúgó NB I

2024.04.27. 22:30

Hajrágóllal gyűrte le az emberhátrányban játszó Újpestet a Debrecen

A Debrecen a második félidőben emberelőnyben játszva a hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

MW

Forrás: origo.hu

A 11. helyen álló újpestiek sorozatban elszenvedett negyedik vereségük után ebben a fordulóban még nem nyugodhatnak meg, mert a bennmaradásuk akkor sem válik biztossá, ha az utolsó előtti Kisvárda vasárnap kikap a Fehérvártól. 

Az ötödik Debrecen egy pontra zárkózott fel a Puskás Akadémiára és négyre a harmadik Fehérvár mögé.   

OTP Bank Liga, 29. forduló: 

Debreceni VSC-Újpest FC 1-0 (0-0) 

Debrecen, 6592 néző, v.: Berke 

gólszerző: Ojediran (88.) 

sárga lap: Szécsi (23.), illetve Koburi (43.) 

piros lap: Tamás (48.) 

Debrecen:

Megyeri - Baranyai, Romancsuk, Lagator, Ferenczi - Szuhodovszki (Loncar, 84.), Ojediran (Dreskovic, 92.) - Dzsudzsák (Manrique, 91.), Vajda, Domingues (Bódi, 84.) - Szécsi (Batai, 74.) 

Újpest: 

Banai - Anculasz, Keita, Koburi - Pailjevic, Tajti (Mucsányi, 92.), Geiger (Kovács D., 90.), Tamás - Kiss T. (Radosevic, a szünetben), Csoboth (Sasere, 85.) - Ambrose (Mörschel, a szünetben) 

I. félidő:

A házigazda kezdte jobban a találkozót. Dzsudzsák Balázsék igyekeztek gyorsan járatni a labdát és átjátszani a vendégek védelmét és több ígéretes lehetőségig, kapura lövésig is eljutottak, 

igazán nagy ziccert nem alakítottak ki. 

A Debrecen az első félidőben szinte végig nagy fölényben játszott, sőt, gólt is szerzett, ám azt les miatt később a VAR érvénytelenítette. 

II. félidő:

A második játékrész rémálomszerűen indult a lila-fehérek szempontjából, Tamás Krisztián ugyanis az újpesti alapvonal közelében messziről csúszva vádlin talpalta Szuhodovszkit, amiért Berke Balázs előbb sárga lapot adott neki, de a VAR-vizsgálat után pirosra változtatta. 

A kiállítás után az addig is fölényben játszó házigazda egykapuzni kezdett,

 az Újpest pillanatokra tudta csak megtartani a labdát, viszont hősiesen és többnyire kiválóan védekezett, így a hazaiak csupán néhány nagy helyzetig jutottak el, azoknál pedig Banai nagyokat védett. A debreceni nyomás aztán a 88. percben érett góllá, azt követően pedig az Újpest hiába tett meg mindent az egyenlítésért, nem járt sikerrel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában