fotók!

2021.02.17. 14:00

Pista, az árva kandúr a kaposvári belváros sztárja

Gazdi nélkül maradt Pista, de még így sem teljesen reménytelen sorsa. A kaposvári boltosok naponta finomságokkal kényeztetik a magányos kandúrt, aki így folyamatosan emberek között lehet.

Marosi G.

Több kaposvári üzlet munkatársa gondoskodik immár Pistáról, az árván maradt macskáról.

A kandúrt néhány hónappal ezelőtt fogadták be az állatbarát dolgozók. Úgy tudni, hogy a gazdája egy idős néni volt, aki tavaly ősszel meghalt. A családja néhány fajtatiszta macskát magával vitt, ezt az egyet azonban nem tartotta meg. Pista először az egyik belvárosi papír-írószer boltnál tűnt fel. Nyávogására hamar felfigyeltek a dolgozók, és mivel állatbarát munkahelyként működnek, étellel és itallal kínálták, majd a hátsó raktárban biztosítottak neki helyet. A macska gyorsan megszokta a kényelmet, trónjának pedig kinevezett egy régi széket. Napközben általában ott alszik, de előfordul, hogy kimegy az eladótérbe, tesz egy ellenőrző sétát, majd az utcán tölt el egy kevés időt.

Boda Tünde, a papírbolt egyik alkalmazottja elmondta: gazdát is kerestek már Pistának. Korábban befogadta egy család, de nem sok napot töltött el náluk, ezért hamar visszakerült az üzletbe. A dolgozók nem bánták, hiszen nagyon megszerették az állatot. A macska csak napközben tartózkodhat az üzletben, zárás után már az utcán kell boldogulnia. A tapasztalatok szerint ez sem okoz neki gondot, hiszen reggelente mindig tisztán és kipihenten érkezik vissza, így vélhetően valamelyik pincében vagy padláson tölti az éjszakát.

Pistával egy környékbeli kávézóban, optikai üzletben, de még az újságárusnál is lehet találkozni. Cséplő Melindát, az egyik üzlet dolgozóját is naponta meglátogatja a macska. Általában az ajtó előtt várakozik, hogy valaki kinyissa, utána pedig nyávogásával jelzi, hogy éhes már a finom falatokra.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában