Csoda

2023.09.06. 11:42

Hirtelen megjelent a riói Megváltó Krisztus szobra a siófoki aranyparton

Meglepő fotókat kaptunk szerda délelőtt olvasónktól, a felvételeken a Rióban található Megváltó Krisztus szobrának mása érkezik Siófokra egy utánfutón.

Koszorus Rita

Forrás: Olvasónk fotója

A brazíliai Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szoborra megszólalásig hasonlító alkotás darabokban érkezett az aranyparti szabadstrandra, ahol miután összerakták, néhány szemfüles sétáló szelfizett is vele. 

Nem, ez nem a Copacabana, hanem az aranypart! 
Forrás: Kerepesi János

Az érdeklődőknek azt mondták a szobor odaszállítói, hogy egy szórakozóhelyre kerül majd a szoborhasonmás. A fotókat készítő olvasónktól, Kerepesi Jánostól megtudtuk, hogy nyilván nem kőből készült siófoki Megváltó szobor, habszivacsból formázhatták, ugyanis igencsak ingatagnak tűnt a balatoni szélben. 

János megszakította a strandolást, miután megjelent a Megváltó szobor. 

Azt mesélték a megszeppent járókelők, hogy három munkás lepakolta a darabjait és percek alatt felállította a stégen. Az installáció engedéllyel került a Balaton Parti Kft. üzemeltetésében lévő mólóra, egy fotózás erejéig állították itt ki, azonban később majd beltéren állítják fel a tulajdonosai.

Mindenesetre egy rövid ideig Brazíliában érezhették így is magukat azok, akik fotót készítettek a szoborral. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában