Gólyahír

2023.10.21. 10:00

A kis Dzsenet mellett egy ikerpár is született

Huszonnégy aprósággal lettünk többen az elmúlt héten és a gólya még egy ikerpárt is hozott a Kaposi Mór Oktató Kórházba.

Koszorus Rita

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Zoia Kostina

Ezen a héten a lányok voltak többségben az újszülöttek között, hiszen 13 kislány és 11 kisfiú sírt fel először az október 13. és 19. közötti időszakban a Kaposi Mór Oktató Kórházban. 

Október 13-án, múlt pénteken hat baba érkezett a világra az egészségügyi intézményben, szerdán október 18-án pedig hét. Köztük az ikerpár Medárd és Nimród is ezen a napon született meg, akik közel azonos testhosszal rendelkeztek. Az ikertestvérek közül a báty vagyis Medárd született nagyobb súllyal 2350 grammal, míg testvére Nimród 2080 grammal. 

Ebben az időszakban több nagyobb súllyal született baba is volt, ketten Armand és Zalán 3840 grammosak voltak, s a legnagyobb súlyú bébi Dóra Bella volt, aki 3890 grammal született. Azonban mégsem ő lett a leghosszabb baba, hanem Armand, aki 57 centiméterrel érkezett a világra. 

Az elmúlt napokban világra jött csöppségek többségében hagyományos, történelmi eredetű neveket kaptak. Született az elmúlt héten Kolos, Zalán, Koppány, Zente, de Dániel és Dávid is. Lányoknál pedig a kisbabák többek között a Hanna, Nóra, Zselyke, Luca, Róza, Boróka nevet kapták. Külföldi eredetű nevet ezúttal csak Dzsenet Ráhelnek szántak boldog szülei, hiszen mindkét keresztneve héber eredetű. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában