Gólyahír

2024.02.17. 09:30

Újabb tizennyolc csöppséggel lettünk többen Kaposváron

Az elmúlt héten nem volt nagy bébibumm a kaposvári kórházban, de így is majdnem minden napra jutott gyermekszületés a megyeszékhelyen.

Koszorus Rita

Fotó: Pesti Tamás

Tizennyolc kisbaba született egy hét alatt Kaposváron február 9. és 15. között. Február 9-én egyszerre két Zalán is született Kaposváron, egyikük 3610 másikuk pedig 4400 grammal. Utóbbi baba volt a legnagyobb súlyú újszülött az elmúlt hét napban. 
Február 11-én és Bálint napon sírt fel a legtöbb szerelem gyümölcse a Kaposi Mór Oktató Kórházban, hiszen mindkét napon négy baba született. A találékony szülőknek ihletet is adott a szerelmesek napja, hiszen egy kisfiú a Levente Valentin nevet kapta. Összességében kreatívak voltak a szülők, hiszen olyan jól csengő neveket adtak gyermekeiknek, mint a Leila, Luna, Enja. Fiúknál a már említett Zalán volt népszerű, de a Benett és Krisztofer is, valamint egy kisfiút a latinos Antónió névre kereszteltek. Ő volt egyébként ezen a héten a legkisebb baba, hiszen mindössze 2230 grammal és 47 centiméteresen született. Népszerűek voltak a magyaros nevek, így a Nimród, Zselyke, Merse is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában