Zene

2024.04.21. 07:41

Megrengette a házat az Omega Testamentum Kaposváron

Ős omegások és fiatalok együtt énekelték az Omega Testamentummal az ismert dalokat.

Koszorus Rita

Fotó: K.R.

Nagy sikerű koncertet adott az Omega Testamentum pénteken, Kaposváron. Az Omega zenei örökségét ápoló zenekar először járt a somogyi megyeszékhelyen, s nem csalódott a közönségben. Az összegyűlt rockerek egy emberként énekelték a Testamentum lemez újabb dalait, valamint a zenekar klasszikusait. 

Omega Testamentum Kaposvár
Hangulatra nem lehetett panasz az Omega Testamentum koncerten. 
Fotó: K.R.

Az Omega Testamentumot megszervező Debreczeni "Ciki" Ferenc huszonéveseket meghazudtoló lendülettel vezényelte a tempót a dobok mögött. Fiatalok, idősebbek, ős omegások és új rajongók is felbukkantak a közönség soraiban. Egy dolog volt közös mindenkiben, az Omega dalok és a zene szeretete. 

Omega Testamentum koncert
Nem túl régi csibészek.
Fotó: K.R.

A zenekarral kapcsolatban a minap Benkő László fia, a Zamárdiban vállalkozó Benkő Balázs nyilatkozott a minap, aki azt mondta édesapja helyeselné, hogy a dobos így viszi tovább az együttes 60 éven átívelő hagyatékát.

– Debreczeni Ciki az új együttesben fiatal, tehetséges, nagyon zseni zenészekkel új, fiatalosabb hangzásban játssza a legendás dalokat. Az énekes meg sem próbálja utánozni Meckyt, mert ebben is igaza van Elefántnak, hogy ő egy kuriózum volt. Cikinek sem volt könnyű, de ő ebben a formában szeretné ápolni az Omega hagyatékát. És szerintem édesapám, aki mindig is életigenlő volt, ő ezt látva, odafent helyeslően bólogat – zárta szavait Benkő Balázs. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában