Édes élet
2024.06.15. 12:30
A hét süteménye: meggyes-kekszes süti
Nem lehet mellélőni a hét süteményével, a meggyes-kekszes sütivel. Amikor jön az első hőhullám és senkinek sincs kedve bekapcsolni a sütőt, jól jön egy sütés nélküli recept.
Koszorus Rita
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
60 dkg magozott meggy
15 dkg kristálycukor
15 dkg búzadara
4 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
9 dl víz
háztartási keksz
A csokimázhoz:
2 dl habtejszín
10 dkg étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
- Elkészítés: A magozott meggyet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal felforralom, majd pár percig főzöm. Majd hozzáadva a búzadarát állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm.
- Egy tepsi alját kirakom a keksszel, majd ráöntöm a forró meggyes krémet. A tetejére ismét keksz kerül.
- A csokimázhoz a tejszínt felmelegítem, beletördelem a csokit, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Ezt a csokis krémet ráöntöm a tetejére, és hűtőbe rakom néhány órára, majd felkockázva tálalom.
Forrás: mindmegette.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre