könnyebbség

2018.04.03. 11:30

Két részletben is fizethetjük a vízszámlát

A kaposvári vízművek legfrissebb tájékoztatása szerint „többhavi fogyasztás kiszámlázása esetén az esedékesség meghatározása során biztosítani kell, hogy a felhasználó a számlában szereplő összeget annyi havi részletben fizesse meg, ahány havi fogyasztást a számla tartalmaz.” Igyekeztünk utánajárni, ez pontosan mit is jelent?

K.G.

A jogszabály alapján a számlázási gyakoriság a havi és a negyedéves számlázás között kell hogy legyen, de ezen határokon belül változhat, válaszolta a kérdésre Genczler István, a KAVÍZ ügyvezetője. A cég jelenleg kéthavonta utólagos elszámolással küld ki Kaposváron számlákat, ez megfelel a jogszabályi feltételeknek. Jelenleg ezen a gyakoriságon nem terveznek változtatni.

– A fogyasztó egyoldalúan nem tud a számlázási gyakoriságon változtatni – magyarázta Genczler István. – A jogszabály alapján, ha a kéthavi számlát két részletben szeretné kifizetni, akkor felkeresheti az ügyfélszolgálatunkat, és a számla fizetési határidejének lejárta előtt kérheti a halasztott fizetést. Ennek feltételeiről az ügyfélszolgálaton részletes tájékoztatást kap.

Genczler István hozzátette: a fizetési hajlandóság az utóbbi időszakban lényegesen nem változott és a cég követelési állományának nagysága sem. Azonos nagyságrendben termelődik újra. Ha valaki a fogyasztóik közül fizetési késedelembe esik, van lehetősége később is a befizetésre, a részletfizetésre. Ennek azonban feltétele az együttműködési szándék és a vállalás pontos betartása. Ha a szolgáltatás korlátozzák vagy felmondják, akkor is újra indítható a díjak és a költségek rendezése után.

Genczler István hangsúlyozta: fontos előrelépés, hogy bevezették a helyszíni kártyás fizetést és elektronikus nyugtaadást a mellékvízmérő cserék esetében. Egyre népszerűbb az e-ügyfélszolgálat és az e-számla rendszer, amit fogyasztóik figyelmébe ajánlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában