munkaerő

2021.04.16. 11:30

Juttatás jár a toborzott kollégáért néhány somogyi cégnél

Egyes ipari vállalatoknál plusz anyagi juttatásra számíthat az a munkatárs, aki új dolgozót toboroz a cégnek. A somogyi vállalkozók tele vannak energiával, ha csapatbővítésről van szó.

Harsányi Miklós

– Az asztalosokon és az ácsokon kívül betonépítő-szakmunkásokat is keresünk – mondta Mezei Gábor, a kapos­újlaki Wolf System Kft. ügyvezető igazgatója. – Előrelátóan igyekszünk gondoskodni a szakember-utánpótlásról, épp ezért hirdetjük rendszeresen a legújabb álláslehetőségeinket.

A könnyűszerkezetes épületek, illetve beton műtárgyak gyártására specializálódott cég most 104 munkatársnak biztosít megélhetést. Az építőipari megrendelések növekedésével szükségük van az újabb szakmunkásokra, s más területen is további forgalomélénküléssel számolnak. A somogyi vállalkozás ugyanis nem csak hazánkban, hanem külföldről – Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Ausztria – is kap megrendelést. Biztos szakmai tudás, megbízhatóság és angol-, illetve német nyelvtudás: a felvételinél ezt is értékelik.

A kaposvári Fusetech Kft. is bőséges állásajánlattal fogadja a dolgozni vágyókat. Gazdag Viktória HR-vezető elmondta: náluk az utóbbi hónapokban elsősorban a 20–40 éves korosztályból jelentkeztek. A leendő raktárosok, gépbeállítók és gyártósori-összeszerelők hosszú távú munkára számíthatnak. S a második félévtől további gyártósorokat helyeznek üzembe, júliustól ugyancsak szükségük lesz az újabb munkatársakra.

– Technológia-korszerűsítésre valamint gépbeszerzésre csaknem 250 millió forintot kívánunk fordítani – mondta Szalai Gyula, a KVGY igazgatója. – A nagyvállalatokat támogató programban akarunk részt venni, a pályázatot már összeállítottuk. A cégvezető elégedetten nyugtázta: a 2020-as első negyedévhez képest az idén január és március között hat százalékkal erősebb volt a forgalmuk, amely megközelítette az 1,8 milliárd forintot. A termelés-növeléshez elengedhetetlen a csapat bővítése, így a marósok, az esztergályosok, a hegesztők és a lakatosok mellett most talán leginkább villanyszerelőkre és targoncavezetőkre van szükségük, belőlük huzamosabb ideje nagy a hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában