őstermelők

2021.05.29. 09:57

Átadták pénteken Zamárdi legújabb attrakcióját

Átadták pénteken a zamárdi termelői piacot, ami a városközpontban kapott helyet. A 19 standot a placcon a vonattal érkezők, a kompra tartók vagy a bevásárolni, illetve strandolni igyekvők is könnyűszerrel útba ejthetik.

Kolumbán Tünde

Ízléses árusítóhelyeken sorakozhat mostantól a helyi termelők portékája, amit egyelőre helypénz fizetése nélkül rakhatnak ki a zamárdi gazdák.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere szimbolikus fejlesztésnek nevezte a piac létrehozását, hiszen a pandémia miatt jelentős kiesést szenvedett városi büdzsé okán számos önerős fejlesztést állítottak le, a termelői piac kivételével, ami szívügye volt a városnak. A szépen parkosított terület a városközpont arculatát is meghatározza, mindemellett jelképe volt annak, hogy Zamárdi a nehéz időkben is fejlődik, mondta köszöntőjében a városvezető.

Az átadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a 120 millió forint értékű beruházáshoz az önkormányzat 55 millió forint önerőt tett hozzá, ami példaértékű. A képviselő azt is mondta, hogy az elmúlt években a városban uniós forrás felhasználásával összességében több milliárd forint értékben valósultak olyan fejlesztések, mint a szennyvízhálózat kiépítése, a strandok korszerűsítése vagy épp az átadás előtt álló kiállító- és rendezvénytér.

– A termelői piac a helyi gazdaság, és a helyi élet egyik motorja, az alapja annak, hogy a Zamárdiban és környékén élők a környezetükben megtermő termékeket fogyaszthassák – hangsúlyozta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, hozzátéve, hogy a piac a gazdaságon túl az egészséget is szolgálja.

Az őstermelői piacon zöldség és gyümölcs mellett virágot, mézet is lehet kapni, elsősorban hétvégeken. Hosszú távon az a cél, hogy az árusok köre bővüljön a környékbeli termelőkkel, akik nemcsak a nyári időszakban, hanem azon túl is kínálják áruikat.

Fotó: K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában