folytatódik a gyártás

2021.06.12. 10:15

Áramkörök fejlesztik a családias üzemet

Januártól új telephelyen, a Kossuth Lajos utcában működik tovább a német tulajdonú – eredetileg Tabon alapított – Kontron Electronics Kft.

Koszorus R.

Fotó: TIBOR KOVACS

A cég 280 alkalmazottnak ad munkát, 150-nek Tabon és 130-nak Pécsett. Az elektronikai bérmunkákat végző cégcsoport évente több, mint kétmillió nyomtatott áramkört, 1,4 milliót Tabon, ültet be. Az üzemben a megrendelők igényeinek készítik elő az áramköröket, de hullámforrasztást, kézi forrasztást, tesztelést, összeszerelést is végeznek, itt lakkozzák és csomagolják a félkész terméket.

Az elkészült NYÁK-lapokat háztartási eszközökhöz, ipari vezérlésekhez, orvostechnológiai eszközök vezérlésére használják. – Az autóiparon kívül szinte minden területre gyártunk nyomtatott áramköröket – mondta lapunknak Réder Anita, a Kontron Electronics Kft. ügyvezetője. Az 1991-ben alapított cég korábban Kapolyon működött, ám ott kinőtték a gyáregységet. – Mivel az árbevétel emelkedése évente 20–30 százalékos, növeltük a dolgozóink létszámát és nagyobb raktárkapacitás kellett – magyarázta Réder Anita.

A Kontron Electronics családias üzem Tab életében, így a fluktuáció minimális. A menedzsment mindent elkövet azért, hogy munkatársaik szívesen járjanak be dolgozni. A cégnél nem okozott komoly kiesést a koronavírus-járvány, hiszen az elmúlt hullámok idején is dolgoztak. Igyekeztek olyan intézkedéseket hozni, hogy megvédjék dolgozóikat és bevételeiket is. – Nyomon követjük, ki volt már beteg, ki kapott első, illetve második oltást – mondta Réder Anita. Hozzátette: a kormány intézkedései és a dolgozók átoltottsága függvényében módosítanak a bevezetett intézkedéseken és idővel a kötelező maszkviselésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában