Hosszú út a sikerhez

2022.05.06. 12:00

Világelső lett a tabi gyár modernizált raktára

A tabi gyár lett az első Flex-telephely a világon, amely a legmagasabb szintű Lean Model Warehouse minősítést kapott a modern raktár rendszeréért.

Koszorus Rita

A Flex tabi gyára az első Flex telephely a világon, amely megkapta a legmagasabb szintű Lean Model Warehouse minősítést a modern raktározási rendszeréért.

A cég a globális hálózatában több száz raktárt működtet, közöttük hazánkban Budapesten, Sárváron, Zalaegerszegen, valamint Tabon.

A raktárak rendkívül összetett folyamatokat látnak el: a gyártási folyamat során felhasznált anyagok áramlásának biztosítása mellett a vevők számára szállítandó késztermékek tárolását is megvalósítják.

A számottevő hatékonyság időbeni és anyagi megtakarítást is eredményez, mindemellett ezáltal a raktárban dolgozó kollégák mindennapjai is élvezetesebbé válnak.

A hatékony raktári működés lehetővé teszi, hogy a gyártás a megfelelő anyagokhoz a megfelelő időben férhessen hozzá, ezzel teljesítve a termelési célokat és a vevői igények kielégítését.

A kiváló raktárgazdálkodási minősítés többéves folyamatos fejlesztés eredménye, mely Tabon öt esztendeje vette kezdetét, amikor is Szokodi Ferenc raktárvezető kiérdemelte a Lean Black Belt akkreditációt, emellett a raktárvezető munkatársak Lean Green Belt minősítést szereztek. Ezt követően a csapat munkához látott, s közel 80 fejlesztést valósított meg.

Ezek egyike a raktározási rendszerek optimalizálása, a helykihasználás és az anyagáramlás fejlesztése, valamint az automatizálás, amely jelentős mértékben hozzájárult a raktári csapat munkakörülményeinek javításához.

Mindezek egyaránt csökkentették a tárolási költségeket, valamint javították a raktári szolgáltatások minőségét.

A Lean Model Warehouse minősítés feltétele a mintegy 170 különböző kritériumnak való megfelelés a működés terén az alapvető raktározási tevékenységekben – az átvétel, a raktározás, az előkészítés, a csomagolás és a kiszállítás során, – az alábbi paraméterek mentén: elkötelezettség és vállalati kultúra; munka- és egészségvédelem, valamint vizuális irányítás; eszközök és hatékony irányítás; metrikák és raktári termelékenység.

Jelenleg a tabi az első Flexes csapat a világon, amely Lean Model Warehouse tanúsítvánnyal rendelkezik.

Kompanik Ágnes gyárigazgató és Szokodi Ferenc raktárvezető részére Eduardo Toledo, a Flex Business Excellence alelnöke nyújtotta át a kimagasló eredményért járó komoly elismerést.

Címkék#Flextronics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában