Lehúzzák a rolót

2022.08.23. 13:24

Bezárja a hotelt a drága rezsi

Bezárási hullámra számít a szakmai szövetség, Somogyban már elkezdődött.

Marosi Gábor

Fotó: Györke József

A megnövekedett energiaárak és a várhatóan kevesebb vendégforgalom miatt öt hónapra bezár a nagyatádi Hotel Solar. Nagyné Huszár Andrea a hotel vezetője megkeresésünkre elmondta, a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért számításaik szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük. Ennyi pénzt azonban nem tudnak kigazdálkodni. – Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk – hangsúlyozta a hotel vezetője. – November elsejével húzzuk le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni – tette hozzá Nagyné Huszár Andrea.

A Hotel Solar vezetője kérdésünkre elmondta, a 15 alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a hírt, ezért mindenkinek volt ideje másik állást találnia. De a hotel is segített elhelyezkedni. – Sikerült találnunk egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, akik a síszezonra bővíteni szeretnék a csapatukat. Gyakorlatilag a dolgozóinkat átvennék, majd áprilisban mindenki visszajöhetne hozzánk – mondta Nagyné Huszár Andrea. Hozzátette, 2007 óta üzemeltetik a Hotel Solart, de csak a koronavírus-járvány idején fordult elő, hogy ilyen hosszú időre bezártak. 

Úgy tudjuk Somogyban több szálláshely is fontolgat hasonló lépést. A Szállodaszövetség információ szerint, a szektor résztvevői kétségbeesettek és sokan döntenek inkább a bezárás mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában