Turizmus

2023.06.02. 13:16

A külföldieknek is riviéra volt a Balaton pünkösdkor

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK)

K.R.

Fotó: Böcz Zoltán

‒ Pünkösdkor a főváros és a fürdővárosok csábították utazásra a legtöbbeket, közölte a Magyar Turisztikia Ügynökség az általa létrehozott Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai aalapján. A májusi utolsó hosszú hétvégén a külföldi vendégek a fővárosban legnagyobb részt britek, németek és amerikaiak voltak, míg a vidéki vízpartokat és fürdőket zömmel a németek, az osztrákok és a csehek töltötték meg. 

A családok legnagyobb számban a Balatont választották: a legidősebb vendég két százéves hölgy volt.

Az NTAK adatokból jól látszik, hogy többen indultak útnak a hosszú hétvégén, mint ahogyan arra előzetesen számítani lehetett. Országszerte félmilliónál is több vendégéjszakát töltöttek el a hazai és nemzetközi vendégek a magyarországi szálláshelyeken.  A Balaton családbarát régiójában regisztrálták a legtöbb kiskorú vendéget. 

A vendégforgalom közel háromnegyedéből a vidéki Magyarország szálláshelyei részesültek, ahol összesen 377 ezer vendégéjszaka valósult meg. Mind a hazai, mind a nemzetközi turisták körében a Balaton térsége bizonyult ismét a legnépszerűbbnek a vidéki úti célok közül, tette hozzá az MTÜ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A balatoni üdülőhelyek közül a legnépszerűbbek között találjuk Balatonfüred mellett Siófokot is, ahol szintén sok turista fordult meg a pünkösdi hosszú hétvégén. Közülük többen osztrákok, de német és cseh vendégek is szívesen keresték fel a magyar tengert ezekben a napokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában