Kitekintő

2023.07.07. 12:53

Belépet a tőzsdére a Civita Group

Sonline.hu

Újabb kibocsátóval bővült a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piaca: a közel 30 éves múltra visszatekintő élelmiszeripari társaság, a Civita Group elsődleges nyilvános kibocsátás (IPO) keretében közel fél milliárd forint értékben vont be tőkét, egyúttal bevezette részvényeit a BÉT Standard kategóriájába. A tőzsdei kereskedés elindítását ünnepélyes csengetéssel üdvözölték a felek a BÉT székházában. A társaság tőzsdére vezető útját több, a Tőzsde középvállalati szolgáltatáspalettájának részét képező kezdeményezés szegélyezte, a BÉT50 kiadványtól kezdve, az ELITE Programig.

Újabb társasággal bővült az immár 21 kibocsátót számláló Standard kategória: a Civita Group nyilvános piacra lépését kereskedésindító csengetés jelezte a Budapesti Értéktőzsdén, amelyen Vaszkó Gábor, a Civita Group igazgatóságának elnöke, valamint Nagy Péter Gábor, a BÉT igazgatója is részt vett.

A Civita Group június 23-án zárult nyilvános részvényjegyzésének eredményeként összesen mintegy 453 millió forint értékben bocsátott ki részvényeket az élelmiszergyártó társaság. A kibocsátással a társaság 12,029 millió darab, egyenként 100 forint névértékű részvénye jelenik meg a BÉT Standard kategóriájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában