Kontroll

2023.08.06. 12:00

Fröccstúrán jártak a hatósági ellenőrök

Fröccstúrán jártak az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság munkatársai. Bár egy egri pince működését ideiglenesen fel kellett függeszteni, összességében megnyugtató tapasztalatokkal zárult a hatósági mustra a Balatonnál.

Góz Lilla

Az agrártárca tájékoztatása szerint a fröccsalapborok kivétel nélkül rendelkeztek a Nébih által kiadott azonosítóval, továbbá nyomonkövethetőségük is megfelelő volt. Emellett a forgalmazók a helyszínen a számlát és a borkísérő okmányokat is be tudták mutatni. A vizsgált fröccsöket a legtöbb esetben palackos kiszerelésű borokból készítették, a fröccsök előállításához szükséges higiéniai feltételek valamennyi ellenőrzött balatoni létesítményben rendben voltak. A balatoni vendéglátóhelyeken történő mosogatás megfelelőnek bizonyult, a dolgozók egészségügyi kiskönyveit is rendben találták. Mindössze néhány esetben volt szükség intézkedésre a pult mögötti helyiség higiéniai állapota miatt. Az ellenőrzések során 27 hatósági mintavételre került sor, emellett 275 hazai, valamint 266 külföldi terméknél helyszíni alkoholmérést és adminisztratív nyomonkövetési vizsgálatot végeztek. A laboratóriumi vizsgálatok során mindössze két termékkel akadt gond: egy bornál érzékszervi, egynél pedig analitikai hibát tártak fel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában