Agrárium

2024.04.10. 09:22

A kettős mérce a gazdák bőrére megy

A közös agrárpolitikáról, különös tekintettel az induló vidékfejlesztési pályázatokról tartott szakmai fórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Barcson kedden délután.

Góz Lilla

A Móricz Zsigmond Művelődési Központban Cseh Tibor, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének főtitkára a gazdaságátadások szabályairól tartott előadást. Jakab István, az Ország­gyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke arról beszélt, hogy fordulat előtt áll Európa agrárgazdasága, számos kihívással kell szembenézniük. 

2900 milliárd forintos keret­összeg áll a magyar gazdák rendelkezésére

Madarász Zoltán, a NAK Somogy vármegyei elnöke elmondta: körútjuk következő állomása április 17-én Igal lesz. – A magyar és az uniós gazdaság nehéz helyzetben van a szomszédban dúló háború és ehhez kapcsolódó uniós elhibázott politika miatt – mondta Madarász Zoltán. – Kettős mércét alkalmaznak, a harmadik országból ellenőrizetlenül érkezhetnek akár génmódosított, akár vegyszerekkel kezelt árucikkek, élelmiszerek, melyek a magyar gazdák piacát foglalják el. 
A fórumon elhangzott az is, hogy Magyarországon a vidékfejlesztési program a kormányzat aktív közreműködésének köszönhetően 2900 milliárd forintos keretösszeggel áll rendelkezésre. Ez négyszer akkora, mint az előző kétéves tervezési időszakban volt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában