Termesztés

2024.04.03. 09:39

Húsvét után kezdődhet a nagyüzem a kiskertben

Húsvét után elkezdődött a nagyüzem a hobbikertekben, a Vetőmag Szövetség tájékoztatása szerint a színes tasakos kiskerti vetőmagokból közel 20 milliót értékesítenek.

Harsányi Miklós

Fotó: Virrage Images

Legnagyobb mennyiségben a klasszikus zöldségfajok – sárgarépa, petrezselyem, uborka, cékla, cukkini, zöldborsó, csemege kukorica – vetőmagjai találnak gazdára. Az utóbbi években a gasztrokultúra fejlődésével megnőtt a kereslet a különleges zöldségfélék – chilipaprikák, koktélparadicsomok, salátafélék valamint a fűszernövények közül a lestyán, a kapor és a bazsalikom számos fajtája iránt. Kezdő kertészeknek a könnyen termeszthető zöldségfélék – tök, saláta, cukkini, uborka, retek, zöldborsó, zöldbab – termesztése ajánlott, ismertette Marton Ferenc, a Vetőmag Szövetség tagja. 
Tóth István kaposvári kertészmérnök azt mondta: – Somogyban a 70-es, 80-as években nagyon sok kiskertet műveltek és újabban megint divatba jött a hobbikertészkedés – mondta. – A magas zöldség­árak is hozzájárulhatnak ehhez. Örömre ad okot, hogy a fiatalok kedvet éreznek a munkához. Van, aki majdnem mindent megtermel a ház körüli kertben, így szinte folyamatos a családi zöldségellátás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában