Látványtelepítés a Balatonnál

2024.07.10. 16:27

Nem mindennapi haltelepítés Tihany partjainál: 2400 kilogramm ponty pottyant a Balatonba

Látványos haltelepítés történt a Balatonon, ahol 2400 kilogramm háromnyaras pontyot engedtek a vízbe egy kompról, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szervezésében.

Hajdú Marianna

Tihany partjainál telepítettek pontyokat a Balatonba, egy csúszda segítségével

Forrás: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Kedden nem mindennapi haltelepítés történt a Balatonon. A Magyarország EU-s soros elnöksége kapcsán szervezett program keretében nemzetközi szakmai közönség is megcsodálhatta a Tihany partjai előtt rendezett látványtelepítést.

Az alkalom során 2400 kilogramm háromnyaras pontyot telepítettek a nyílt vízen, egy kompról a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. 

A különleges eseményt az tette igazán látványossá, hogy a halakat egy speciális csúszda segítségével engedték a Balatonba.

A haltelepítés célja, hogy elősegítse a Balaton ökológiai egyensúlyának fenntartását és a horgászok számára kedvezőbb fogási lehetőségeket biztosítson. A helyi közösség és a turisták nagy érdeklődéssel kísérték figyelemmel az eseményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában