Vállalkozói Szalon

2018.01.19. 19:17

Bővüléssel és fejlesztéssel számol a vállalkozók fele

Növekvő árbevétel, foglalkoztatás és prosperitás jellemzi a kaposvári vállalkozásokat. Felük bővüléssel számol, 40 százalékuk pedig fejlesztésen gondolkodik.

K.G.

A Kaposvári Vállalkozók Klubjának idei első rendezvényén házigazdaként Gelencsér Attila országgyűlési képviselő idézte fel ezeket a tapasztalatait, melyekre a helyi vállalkozásokat végiglátogatva tett szert. Hozzátette: 12,9 milliárd forint érkezett a kaposvári gazdaságba a GINOP programmal az elmúlt időszakban, és ebben nincsenek benne a nagyvállalati támogatások. Hozzátette: új mandátumot nyerve a helyi vállalkozások segítését tekinti elsődleges céljának.

Kaposvár nehéz, de sikeres évet zárt 2017-ben, értékelt Szita Károly polgármester. A megyeszékhelyen az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 800 emberrel többen dolgoznak, 20 éve a legalacsonyabb a munkanélküliség, és 12 milliárd forinttal sikerült növelni a város vagyonát. Az iparűzési adóbevétel ugyanazon bázison 6 százalékkal nőtt. Az idén hasonló növekedésre számítanak, bízva a kormány támogatásában.

A kaposvári és somogyi vállalkozások kivették a részüket abból a kemény munkából, hogy 2010 óta jól működő, stabil növekedési pályára állt a gazdaság, jelentette ki a vállalkozói klubest vendége, Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (NGM). Hozzátette: az itteni vállalkozóknak is nagy szerepe van abban, hogy a kormány elmondhatja magáról, hogy a munkahelyteremtés, a támogatások és a béremelések kormánya. Az államtitkár a kaposvári vállalkozók tapasztalatait és elvárásait is meghallgatta a klubesten. Szerinte új versenyképességi kihívásokkal kell szembesülniük a helyi vállalkozásoknak, és egyre nehezebb jól képzett munkaerőt találni. Ebben a helyzetben a megoldásokat együtt kell kidolgoznia a kormánynak, a helyi vezetőknek és a vállalkozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában