időjárás

2018.12.08. 07:00

Hidegfronttal jön a cudar idő a hétvégére

Csapadék, borult idő és szél várható Somogy megyében szombaton.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

Szombatra virradóan hullámzó frontrendszer éri el hazánkat, mindenütt beborul az ég, országszerte csapadékhullásra számíthatunk. Több helyen jelentős mennyiségű eső várható. Reggelre Somogyban nyugatira, északnyugatira fordul a szél.

Napközben nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, az északnyugati szél élénk lesz, időnként meg is erősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 6 és 8 fok között alakul.

Vasárnap már egy melegfront felhőzete húzódik fölénk, és délután újból számíthatunk szórványos esőre. A csúcshőmérséklet a 10 fokot is meghaladhatja.

Hétfőn újabb hidegfront vonul át, többfelé esővel, záporesővel. A front mögött a következő napokban északnyugati áramlással hűvösebb levegő érkezik fölénk, így fokozatosan visszaesik a hőmérséklet

Szombaton észak, északnyugat felől hidegfront halad át az országon, ami nagy terhelést jelent szervezetre, és nem csak a hidegfrontra érzékenyek körében. A megerősödő szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már szombatra virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatunk, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!