megyei időjárás

2019.03.14. 07:00

Felhő és napsütés váltogatja egymást ma

Csütörtökön délelőtt borongós idő a valószínűbb.

Sonline

Elszórtan szitálás, gyenge eső is lehet. Déltájban, nyugat felől felszakadozik a felhőzet, pár órás napsütésben is lehet bízni, de zápor elvétve még előfordulhat. Napközben gyenge vagy mérsékelt nyugatias szél fúj. Este délnyugatira fordul és felerősödik a szél, újabb vastag és kisebb esőket is adó felhősáv érkezhet nyugat felől. Hajnalban hidegfront érkezhet, viharos, északnyugatira váltó széllökésekkel, szakadozó felhőzettel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel +3,

csütörtök délután +11,

péntek reggel +5 fok körül alakul.

Gyenge hideg- és melegfront alakítja időjárásunkat csütörtök estig, emiatt a frontokra érzékenyebbeknél fő tünetként fejfájás jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Márc. 15-re, péntekre virradóan egy kis kiterjedésű, gyorsan mozgó, záporokat, esőket adó csapadékmező érkezése várható nyugat felől. Napközben hidegfront érkezése valószínű északi széllel, nyugat felől szakadozottabb felhőzettel, kelet felé távolodó esőkkel, záporokkal. Keleten zivatar is kialakulhat. Éjjel újabb záporokat adó felhősáv keresztezheti az országot nyugat-kelet irányban.

- Szombaton eleinte hidegfront alakítja az időjárást. Élénk, a középső országrészben erősebb északnyugati szél fúj, többnyire felhős égbolt várható elszórtan, főként északon, északkeleten fordulhatnak elő gyenge esők, záporok is. Délután, este, nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüthet a nap is. Déli széllel, melegfronttal enyhe levegő érkezése ígérkezik.

- Vasárnapra – most – csökkenő felhőzet, napsütés és erős lökésekkel kísért déli széllel érkező hirtelen, erőteljes melegedés a legvalószínűbb.

- Jövő hétfőn előreláthatólag hidegfront követi a melegfrontot. Északnyugaton széllel, záporokkal visszaeshet a hőmérséklet, míg keleten még folytatódhat az enyhe, nagyobbrészt napos idő.

- Keddtől – jelentős előrejelzési bizonytalansággal – évszakos átlag körüli hőmérséklet, változékony, időszakosan záporokkal is tarkított, szeles idő most a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában