Megyei időjárás

2019.10.01. 07:00

Jellemzően napos, enyhe időnk lesz

Kedden melegfront alakítja az időjárást. Élénkülő lökésekkel kísért délnyugati szél támad.

Sonline

Délelőtt még mérsékelt, szakadozott felhőzet zavarhatja a napsütést, majd a déli óráktól már jellemzően napos, enyhe idő a valószínűbb. Éjjel csillagfényes idő, gyengülő délnyugati szél várható. A kora reggeli óráktól, északnyugat felől felhősödés kezdődhet, zápor is előfordulhat a térségben.

Kedden fronthatás nem terheli szervezetünket, azonban a magasban kissé melegebb léghullámok érkeznek, emiatt a fokozottan érzékenyek körében melegfront jellegű panaszok – fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradtság – előfordulhatnak. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel 14,

kedd délután 22 – 24,

szerda reggel 15 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán előreláthatólag az északnyugati, nyugati országrészt, majd éjjel és csütörtökön a keleti, délkeleti térséget is eléri egy markánsabb lehűlést hozó hidegfront erős széllel, esőkkel, zivatarokkal. Érkezése előtt még szokatlanul magasra emelkedhet a hőmérséklet a keleti, délkeleti országrészben.

- Pénteken csapadékmentes, eseménytelenebb, frontmentes, változóan napos-párás-ködfoltos és hűvösebb időre van kilátás. A reggel kifejezetten hidegnek ígérkezik. Éjjel várhatóan ismét beborul. Elvétve szemerkélés is előfordulhat.

- Szombaton mérsékelt hidegfront alakíthatja az időjárást. Szakadozott felhőzetre, változóan napos-felhős időre van kilátás elszórtan záporokkal. Kissé élénkül az északi szél.

- Vasárnapra nyugodt, frontmentes, változóan napos-felhős, időre van kilátás. Éjjel érkezhet hidegfront, felhősödés, esők, szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!