megyei időjárás

2020.03.26. 07:00

Még a nappal is találkozhatunk a felmelegedés mellett

Somogy megyében, csütörtökön megkezdődik a fokozatos enyhülés.

Sonline

Még többnyire marad a felhős, borongós időjárás, de alkalmanként már előbukkanhat a nap. Nem hullik csapadék a nap folyamán. Éjszaka tovább vékonyodik, csökken a felhőzet felettünk. Fagy csak elvétve lehet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel 0,

csütörtök délután +10,

péntek reggel +3 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken és a hétvégén előreláthatólag visszatér a napsütés és a március végének megfelelő hőmérséklet, sőt pár fokkal az évszakos átlag fölé is melegedhet a hét legvégére. Gomolyfelhősödések mellett elvétve előfordulhat egy-egy futó záporeső, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható.

- Hétfőn erős hidegfront érkezik térségünkbe felhősödéssel, kezdetben záporokkal, zivatarokkal, majd északnyugaton az eső havazásba vált át. Megerősödik az északi, északnyugati szél.

- Kedden előreláthatólag hideg, téli időre számíthatunk borult éggel, sokfelé havazással, keleten néhol havas esővel. A havazás mennyisége bizonytalan. Élénk, erős északkeleti szél fúj.

- Szerdán, a Dunántúlon havazás, keleten kisebb eső valószínű.

- Csütörtökön, pénteken országszerte mérsékelt enyhülés a legvalószínűbb, de borult marad az ég, és eső is előfordulhat. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!