Ügyészség

2024.04.29. 08:32

Állatkínzással vádolják, mert nem vitte állatorvoshoz a kutyáját

Állatkínzással vádol egy idős nőt az ügyészség, aki elmulasztotta súlyosan sérült kutyája orvoshoz vinni, ezért az ebnek le kellett amputálni a lábát.

Kovács Gábor László

Fotó: Sergei Leto

A hetvenes éveiben járó asszony 2022 decemberében az egyik állatvédő egyesülettől örökbe fogadott egy keverék kutyát. Az asszony jó körülmények között tartotta az állatot, de az eb a szilveszteri petárdázástól megijedt, és úgy próbált meg a robbanások zaja elől elmenekülni, hogy közben a lába az ingatlant határoló kerítésbe szorult, ahonnan a szomszédnak kellett kiszabadítania. A kutya bal lábán többszörös, nyílt töréssel járó sérülés keletkezett, ám a vádlott a kutya orvosi ellátása miatt annak ellenére sem intézkedett, hogy ismerőse is felajánlotta a segítségét. A gyógykezelés elmaradása a kutyának különös szenvedést okozott, mivel a nyílt sérülés elfertőződött, a kiálló csontrészek pedig elhaltak, ezért az állat életét csak végtagja amputálásával lehetett megmenteni. A beavatkozást az örökbe adó állatvédő egyesület végeztette el. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű, idős asszonyt ítéljék pénzbüntetésre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában