megyei időjárás

2020.03.10. 07:00

Továbbra is a nap és a felhő fog váltakozni az égen

Kedden változóan napos-felhős idő lesz jellemző átmeneti, mérsékelten felhős időszakokkal.

Sonline

Délelőtt élénk, olykor erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj, délután mérséklődik, estére legyengül a légmozgás. Estétől, nyugat felől fokozatosan vastagodó felhőtakaró húzódik a térség fölé. Az éjszaka második felében borongós idő, élénkülő NY-DNY-i szél várható. Számottevő eső nem valószínű a térségben.

A jellemző hőmérsékelt átlaga:

kedd reggel +2,

kedd délután +13,

szerda reggel +6 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán, északon és keleten élénk, olykor erősebb NY-i, DNY-i szél fúj, másutt legyengül a légmozgás. Erősen felhős időre, elszórtan, főként északon és keleten kialakuló kisebb esőkre, szemerkélésekre készülhetünk. Délután, nyugaton már várhatóan csökken a felhőzet.

- Csütörtökön előreláthatólag melegfront hoz jelentős enyhülést mérsékelt, olykor élénk D-i széllel, napsütéssel. A déli országrészben +20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

- Pénteken hidegfront követi a melegfrontot. Erős É-i szél, északnyugat felől terjeszkedő esők, záporok, esetleg zivatarok és hideg levegő beáramlása jelzi útját. Délkeleten még enyhe, napos idő várható délutánig.

- Hétvégén előreláthatólag naposra fordul az idő. Szombaton élénk, olykor erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél és szórványosan kialakuló záporok a valószínűbbek, míg vasárnapra gyengülő légmozgás és nyugodt, napsütéses idő látszik kialakulni. (forrás: eumet.hu)

Légköri front nem lesz felettünk, de a magasban enyhe levegő érkezik fölénk. Gyenge melegfront jellegű hatás várható. Az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!