megyei időjárás

2020.04.01. 07:00

A reggeli kávé mellé egyre erősebb napsütést is kapunk

Somogy megyében, szerdán további javulás látszik az időjárásban. Derült ég, sok napsütés, kevés felhős, gyenge légmozgás lesz jellemző.

Sonline

A hőmérséklet azonban számottevően még nem emelkedik. A hajnali fagyos időszakot követően a délutáni értékek is még több fokkal elmaradnak a sokéves átlagtól. Éjszaka marad a nyugodt, eseménytelen, derült időjárás. Ismét gyorsan hűl a levegő, hajnalban többnyire fagypont alatt várható a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel -1,

szerda délután +9,

csütörtök reggel -1 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön DNY-ra forduló, gyenge légmozgás mellett túlnyomóan derült időben, már kissé érezhető enyhülés várható.

- Pénteken egy mérsékelt hidegfront halad át felettünk, de ez lehűlést nem okoz, tovább enyhül az idő, ugyanakkor a napsütést mérsékelt felhősödés, és átmenetileg élénkülő északnyugati szél valószínű. Elvétve nem kizárt gyenge záporeső sem.

- Hétvégén kellemes, tavaszi idő a legvalószínűbb, sok napsütéssel, mérsékelt gomolyfelhő képződéssel, az évszakos átlag körüli hőmérséklettel, hajnalonként csak foltokban előforduló, gyenge faggyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!