megyei időjárás

2020.04.25. 07:00

Hidegfront érkezik megyénkbe a hétvégére

Szombaton egy hidegfront érkezik, hatására már délelőtt megerősödik az ÉNY-i szél.

Sonline

Forrás: shutterstock

Eleinte a felhők lesznek túlsúlyban, majd egyre nagyobb területen válik napossá az idő. Csak kevés, szórványos eső érkezik a fronttal. Ebben a térségben is csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, még kisebb eséllyel rövid zivatargóc. Éjszaka átmenetileg lecsökken, majd újból megnövekszik a felhőzet. Jelentéktelen eső is lehet. A szél legyengül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel +9,

szombat délután +21,

vasárnap reggel +6 fok körül alakul.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége erősödik. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap, hétfőn és kedden változóan napos-felhős, de az évszakos átlagnál melegebb, kissé fülledt időre van kilátás. Elszórtan kialakulhatnak ki gyenge záporok, esetleg zivatargóc is, de kiterjedt eső érkezése továbbra sem valószínű. Időről-időre megélénkülhet a szél, de alapvetően gyenge, mérsékelt marad.

- Szerdán hidegfront érkezése a legvalószínűbb, ekkor nagyobb területen fordulhat elő eső, záporeső, illetve zivatar. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!