megyei időjárás

2020.04.18. 07:00

Kora nyáriasan meleg idővel indul a hétvége

Szombaton változóan napos-felhős, de még kora nyáriasan meleg idő lesz.

Sonline

Nagykanizsa, 2019. február 28. Lányok napoznak a tavaszias melegben a nagykanizsai csónakázótónál 2019. február 28-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Számottevő csapadék nem valószínű, de a Balaton térségében a reggeli, majd átmeneti szünet után a késő délutáni óráktól ismét kialakulhat helyi zápor, este esetleg zivatargóc. Gyenge, olykor kissé élénkebb, változó irányú szél fúj.

Éjjel már erősebben megnövekedhet a felhőzet. Kisebb eső továbbra is a megye északi részén, a Balaton térségében valószínűbb. Délebbre változó, szakadozott felhőzet várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek délután +26,

szombat reggel +9,

szombat délután +24,

vasárnap reggel +12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap újabb lehűlés érheti el térségünket. Előreláthatólag a délnyugati országrész kivételével már visszaesik a hőmérséklet és borongós időben sokfelé ered el pár órára az eső. A délnyugati térségben, délelőtt még változóan napos-felhős idő ígérkezik az évszakos átlaghoz képest magasabb hőmérséklettel. Oda délután érkezhet a csapadék, záporokkal, zivatarokkal.

- Jövő hét első felében É-i szél mellett már ismét túlnyomórészt napos, de kissé hűvös idő ígérkezik. Jelentős, kiterjedt csapadék nem várható, szórványosan, kis körzeteket érintően lehet futó zápor, kevés eső. Hétfőn és kedden várhatóan erős, olykor viharos lökésekkel kísért ÉK-i szél rontja a hőérzetet. Szerdára mérséklődhet a légmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!