megyei időjárás

2020.04.03. 07:00

Napsütéssel telik majd a nap nagyobb része, csak délutánra várható felhősödés

Pénteken egy mérsékelt hidegfront alakítja az időjárást, de ez érezhető lehűlést nem okoz. A napsütést délután mérsékelt felhősödés zavarhatja meg, és átmenetileg élénkülő ÉNY-i szél támadhat.

Sonline

Happy businesswoman using mobile phone in hotel room

Elvétve előfordulhat gyenge záporeső is, de nem lesz jellemző a csapadék. Éjjel mérsékelt É-i szél várható. Csillagfényes, időnként mérsékelten felhős idő lesz. Csökken a fagyveszély, már csak a fagyzugokban van számottevő esélye fagy előfordulásának.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel -4 – +2,

péntek délután +15 ,

szombat reggel -3 / +3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétvégén kellemes, tavaszi idő következik, sok napsütéssel, mérsékelt gomolyfelhő képződéssel, gyenge vagy mérsékelt É-ias légmozgással és az évszakos átlag körüli hőmérséklettel. Délutánonként, elvétve előfordulhat egy-egy futó zápor, de nem lesz jellemző a csapadék. Hajnalonként már csak elszórtan, foltokban fordul csak elő, gyenge fagy.

- A jövő héten tartósan, legalább a hétvégéig kitartóan nyugodt, frontmentes, tavaszi időre van kilátás. Eleinte élénk DK-i légmozgás várható. Hatására tovább enyhül az idő, egyre melegebbek lesznek a délutánok. A hét második felére az évszakos átlag fölé emelkedik a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!