megyei időjárás

2020.05.10. 07:00

Tovább melegszik az idő a hét utolsó napján

Vasárnap tovább emelkedő hőmérséklet mellett, egyre élénkülő DNY-i szél fúj. Többnyire napos, de helyenként átmenetileg erősebben felhős idő lesz. Délután elvétve, továbbra is csak kis eséllyel itt-ott zápor is előfordulhat.

Sonline

Éjjel csillagfényes időben tovább élénkül, megerősödik a DNY-i szél. Enyhe lesz a hajnal.

Bár időjárási front nem éri el térségünket, de tovább melegszik az idő, így a melegfrontra érzékenyeknél enyhe tünetek, mint fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhetnek. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel +10,

vasárnap délután +23,

hétfő reggel +12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn igazi nyári időre van kilátás. Országszerte 25 fok köré, sok helyen a fölé emelkedő hőmérséklettel. Erős délnyugati szél fúj. A napsütést főként délután erős felhősödés zavarhatja meg, néhol előfordulhat gyenge záporeső is. Este északon egy-egy zivatar is lehet.

- Kedd hajnalban hidegfront érkezik északnyugat felől, sarkvidéki eredetű hideg levegővel, viharossá fokozódó ÉNY-i széllel, felhősödéssel. Előreláthatólag csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső. Napközben már vékonyodik a felhőzet, és mérséklődik a szél. Jelentősen, a Dunántúlon több mint 15 fokot esik vissza a hőmérséklet.

- Szerdára legyengül, és D-ire fordul a légmozgás. Változó felhőzet, elvétve jelentéktelen eső, és melegedő idő valószínű.

- Csütörtökön borongós, hűvös idő a legvalószínűbb, néhol kisebb esővel.

- Pénteken ismét enyhül az idő, és már némi napsütés is valószínű a felhős időszakok mellett. Számottevő csapadék nem hullik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!